• Հեռախոս (+374) 93 571 559
  • Հայերեն
  • English
  • ԳԼԽԱՎՈՐ
  • ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ
  • ԿԱՊ
  • ԳԼԽԱՎՈՐ
  • ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ
  • ԿԱՊ
  • ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
    • Անասնաշուկա
    • Ագրովաճառակետ
    • Գործարար աջակցություն
    • Հացենի պանդոկ
  • Ֆերմերի Անկյուն
    • Կենդանիների առողջություն
    • Կենդանիների պահվածք և խնամք
    • Կենդանիների արհեստական սերմնավորում
    • Կերարտադրություն
    • Արոտների և կերհանդակների արդյունավետ օգտագործում
    • Կաթի արտադրություն և նախնական մշակում
    • Անասնապահի ուղեցույց
      • ՀՀ-ում պետպատվերի շրջանակներում իրականացվող հակահամաճարակային միջոցառումները
      • Ինֆեկցիոն հիվանդություններ
      • Մակաբուծային հիվանդություններ
    • Անասնապահի օրացույց
  • ՆՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ
  • ՊԱՏԿԵՐԱՍՐԱՀ
Գլխավոր / Ֆերմերի Անկյուն / Կերարտադրություն

Ֆերմերի Անկյուն

  • Կենդանիների առողջություն
  • Կենդանիների պահվածք և խնամք
  • Կենդանիների արհեստական սերմնավորում
  • Կերարտադրություն
  • Արոտների և կերհանդակների արդյունավետ օգտագործում
  • Կաթի արտադրություն և նախնական մշակում
  • Անասնապահի ուղեցույց
    • ՀՀ-ում պետպատվերի շրջանակներում իրականացվող հակահամաճարակային միջոցառումները
    • Ինֆեկցիոն հիվանդություններ
    • Մակաբուծային հիվանդություններ
  • Անասնապահի օրացույց

Կերարտադրություն

Այս բաժնում ներկայացված է կերարտադրությանը վերաբերող օգտակար տեղեկատվություն, որը գյուղատնտեսությամբ զբաղվող ֆերմերի համար կարող է ծառայել` որպես ուղեցույց ժամանակակից գյուղատնտեսական միջոցառումներ և մեթոդների կիրառելու համար:

Մշակության տեխնոլոգիայի պահպանում

Բարձրարժեք կերատեսակներից բարձր բերք ստանալու, ծախսերը կրճատելու և եկամուտներն ավելացնելու համար նախ և առաջ անհրաժեշտ է պահպանել կերատեսակների մշակության տեխնոլոգիան`վարի որակը, հողի պարարտացումը, որակյալ սերմացուներով ցանքի ճիշտ ձևի պահպանումը, բույսերի սնուցումը և այլն: Այս և այլ հարցերի պատասխանները մանրամասն ներկայացված են նշված ուղեցույցում: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Վարի որակ

Ուղեցույցում ներկայացված է համապարփակ տեղեկատվություն վարի որակի բարելավման և դրա համար անհրաժեշտ գործոնների վերաբերյալ: Վարի հիմնական նպատակն է ստեղծել վարելաշերտի փխրուն շերտ, որի հետևանքով լավանում է օդի և ջրի թափանցումը հողի մեջ, ուժեղանում հողի կենսաբանական գործունեությունը և սննդանյութերի կուտակումը, բացի այդ հողի մշակմամբ պայքար է տարվում մոլախոտերի եւ բույսերի վնասատուների դեմ: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Ցանքի ժամկետները

Ցանքի ճիշտ և ժամանակին իրականացումը հնարավորություն է տալիս բարձրացնել բույսերի բերքատվությունը և խուսափել բերքի կորուստներից: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Կերային մշակաբույսերի սնուցում

Ցանքատարածություններից բարձր բերք և հետևաբար լավ եկամուտ ստանալու համար նախ և առաջ անհրաժեշտ է նախադրյալներ ստեղծել մշակաբույսերի բերքատվությունը բարձրացնելու նպատակով: Ուղեցույցում ներկայացված են բոլոր այն սննդանյութերն ու վերջիններիս առանձնահատկությունները, որոնք բարձրացնում են կերային մշակաբույսերի բերքատվությունը: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Ոռոգում

Ուղեցույցում ներկայացված է գյուղատնտեսական մշակաբույսերի աճի ու զարգացման համար անհրաժեշտ պայմանների` լույսի, ջերմության, օդի, ջրի և սննդանյութերի մասին անհրաժեշտ տեղեկատվություն, ինչպես նաև մանրամասն ներկայացված են ոռոգման եղանակները: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Բերքահավաք

Ուղեցույցում ներկայացված են կերային մշակաբույսերի`գարու, կորնգանի և առվույտի բերքահավաքի առանձնահատկությունները, ինչպես նաև հատիկների կորուստները նվազագույնին հասցնելու անհրաժեշտ միջոցառումները: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Սիլոս

Ուղեցույցում ներկայացվում է մանրամասն տեղեկատվություն, թե ինչ է սիլոսը, հատկապես ինչպիսի մշակաբույսերի խառնուրդից են այն ստանում, ինչպես նաև ներկայացվում է սիլոսի սննդարարությունը: Սիլոսը հանդիսանում է բոլոր գյուղատնտեսական կենդանիների համար նախընտրելի և կերաբաժնի կարևորագույն մաս կազմող բաղադրիչ: Բեռնել նյութն ամբողջությամբ

*Ուղեցույցը նախատեսված է գյուղատնտեսական բնագավառի մասնագետների, կերարտադրությամբ և անասնապահությամբ զբաղվող ֆերմերների համար:

Ծառայություններ

  • Անասնաշուկա
  • Ագրովաճառակետ
  • Գործարար աջակցություն
  • Հացենի պանդոկ

Ֆերմերի Անկյուն

  • Կենդանիների առողջություն
  • Կենդանիների պահվածք և խնամք
  • Կենդանիների արհեստական սերմնավորում
  • Կերարտադրություն
  • Արոտների և կերհանդակների արդյունավետ օգտագործում
  • Կաթի արտադրություն և նախնական մշակում
  • ՀՀ-ում պետպատվերի շրջանակներում իրականացվող հակահամաճարակային միջոցառումները

Նորություններ

  • 18 Հունիս 2022 «Աշխարհով մեկ» հաղորդման անդրադարձը Սյունիքի անասնաշուկայից
  • 16 Մայիս 2021 Կայացավ «ՀՀ բնական կերհանդակների՝ արոտավայրերի և խոտհարքների կայուն կառավարում, փորձի փոխանակում և քաղված դասերի քննարկում» թեմայով աշխատաժողովը
  • 23 Օգոստոս 2020 «Անասնակերի արտադրության արդյունավետ փորձը թիրախային համայնքներում» ենթածրագրի մասնակցության հայտարարություն

Այլ էջեր

  • Գլխավոր
  • Մեր մասին
  • Մեր Գործընկերները
  • Պատկերասրահ
  • Կապ
  • Copyright © SDA 2023. All rights reserved.